Helyszíni felmérés

Felmérésnél átvizsgálom a javítandó, kárpitozandó bútor szerkezetét, ellenőrzöm a szivacsok, rugók állapotát és szabászati méretet veszek a bútorról, ami alapján kiszámolom a szükséges kárpitanyag mennyiséget.
(kisebb bútorok esetében a helyszínen kiszámolom, nagyobb, összetettebb szabással bíró bútorok esetében csak méretet veszek, és a szükséges számításokat otthon végzem el)

A szerkezet átvizsgálásánál feltárom a nem látható, de érzékelhető, vagy a ráutaló jelekből feltételezhető hibákat, és tájékoztatom azok javítási lehetőségéről (pl.: törött vázszerkezet, tartószerelési hibák, szakadt heveder, törött laprugó, beszakadt farostlemez… stb.)
Ellenőrzöm a szivacsok, rugók állapotát, méretet veszek a kiegészítő alapanyagokra, mint pl.: vatta, pp molinó, grádli, heveder…stb.

A bútor szabászati főméreteinek levételét követően, a kiválasztott kárpitanyagnak megfelelően kiszámolom a szükséges anyagmennyiséget. Igény szerint segítek a kárpitanyag kiválasztásában, az anyagok tulajdonságát ismertetve, segítve a választást a bútor stílusának, környezetének megfelelően. 

Felmérés végén tájékoztatom a javítás/kárpitozás alapanyagköltségeiről, az elvégzendő javítás munkadíjáról, és a várható javítási időtartamról. E-mailben küldök egy végleges árajánlatot.  A munka megbízásakor egyeztetjük le a szállítás várható időpontját, és a várható visszaszállítás dátumát.